30ρης που του έκαναν έξωση οι γονείς του: «Είμαι πολύ απασχολημένος για να βρω δουλειά»

Η περίπτωση του 30χρονου Μάικλ Ροτόντο, που διατάχθηκε από δικαστήριο της Νέας Υόρκης να φύγει από το σπίτι των γονιών του μετά την έξωση που του έκαναν οι ίδιοι, απηυδισμένοι από την άρνησή του να βρει δουλειά, μοιάζει… εξωπραγματική για τα ελληνικά δεδομένα.

Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς Έλληνες γονείς να διώχνουν από το σπίτι κλωτσηδόν το «βλαστάρι» τους, ακόμα κι αν αυτό έχει φτάσει τα 30 – μη σας πούμε και τα 40 – και αρνείται να κάνει οτιδήποτε για να αυτοσυντηρηθεί.

Πάντως, ακόμα και στις ΗΠΑ όπου τα πράγματα είναι συνήθως διαφορετικά, η υπόθεση της μήνυσης που υπεβαλαν οι γονείς του Μάικλ εναντίον του, εξαιτίας της επιμονής του να παραμείνει σπίτι τους παρά τη θέλησή τους, προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον από τα αμερικανικά ΜΜΕ και όχι μόνο.

Η βρετανική Daily Mail επικοινώνησε με τον ανεργο millenial για να τον ρωτήσει πώς αισθάνεται σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου και να μάθε γιατί ακριβώς αρνείται να βρει δουλειά και να σταματήσει να επιβαρύνει τους γονείς του με τα έξοδα διαβίωσής του.

Όπως αποκάλυψε ο Μάικλ στην DM, η κρίση στη σχέση του με τους γονείς του σχετίζεται με την μάχη κηδεμονίας που δίνει για τον δικό του γιο. Όπως εξηγεί, έχασε την κηδεμονία του αγοριού (την ηλικία του οποίου δεν αποκαλύπτει) τον περασμένο Σεπτέμβρη. Ο μικρός ζει πλέον αποκλειστικά με τη μητέρα του, με την οποία ο Μάικλ δεν είχε ποτέ παντρευτεί αλλά ούτε και είχε ποτέ δεσμό μαζί της.

Ο ίδιος είχε καταθέσει αίτηση στο αμερικανικό κράτος για να καλυφθούν τα δικαστικά του έξοδα, στο πλαίσιο της διεκδίκησης της κηδεμονίας – δηλώνοντας άπορος. Γι’ αυτό και αρνιόταν πεισματικά να βρει δουλειά παρά τις πιέσεις των γονιών του, αφού αυτό θα διακύβευε την κάλυψη των νομικών του εξόδων.

Παρά τις εξηγήσεις που τους παρείχε, οι γονείς του Μάικλ ήταν πεπεισμένοι ότι το θέμα του γιου του ήταν απλά μία ακόμη υπεκφυγή για να μην δουλέψει. Εξάλλου, ο νεαρός ζει εδώ και οκτώ χρόνια στο σπίτι τους (μετά από ένα μικρό διάλειμμα στα 22 του χρόνια, όταν και έζησε μόνος του για 1 έτος) χωρίς να εκφράσει την παραμικρή επιθυμία να βρει δουλειά. Ο ίδιος ωστόσο, δηλώνει ότι δεν μπορεί να βρει δουλειά όχι γιατί είναι τεμπέλης, αλλά επειδή είναι «πολύ απασχολημένος» με τη δικαστική μάχη για το παιδί του – η οποία πάντως δεν έχει καν ξεκινήσει.

Σύμφωνα με την Daily Mail o Μάικλ είχε εργαστεί για ένα μικρό διάστημα πριν από οχτώ χρόνια στην γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Best Buy. Ωστόσο παραιτήθηκε σύντομα, υποβάλλοντας μάλιστα μήνυση στην εταιρεία γιατί «έκανε διακρίσεις εις βάρος του» αναγκάζοντάς τον να δουλεύει Σάββατα, τη μόνη μέρα (σύμφωνα με τον ίδιο) που μπορούσε να βλέπει το παιδί του. Επίσης, όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ της DM, ο Ροτόντο είχε εγγραφεί στο κολέγιο με τα χρήματα των γονιών του, αλλά είχε παρατήσει τις σπουδές του επειδή… τον δυσκόλεψαν τα μαθηματικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός, μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής δίκης, δήλωσε έξαλλος για την «άδικη» απόφαση κατηγορώντας τον δικαστή ότι ήταν προκατειλημμένος εναντίον του επειδή είναι «φιλελεύθερος millenial». Επίσης αρνήθηκε να μιλήσει στους γονείς του φεύγοντας από το δικαστήριο, κρατώντας τους «μούτρα». Όχι και το πιο ευοίωνο σημάδι, θα έλεγε κανείς, για το νέο ξεκίνημα της ενήλικης ζωής του…