Αντιδρούν οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί για τις περικοπές

Μέτρα ενάντια στις περικοπές θα εξετάσει η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Στην άμεση κατάθεση δυναμικών προτάσεων αντίδρασης στα σώματα της Οργάνωσης με στόχο την αποτροπή εφαρμογής μνημονιακών προτάσεων στην εκπαίδευση, θα προχωρήσει η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, η οποία με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την Κυβέρνηση για προσπάθεια περικοπών και εφαρμογή μέτρων λιτότητας στην εκπαίδευση.

«Για πολλοστή φορά, αναγκαζόμαστε ως Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, να καταγγείλουμε δημόσια την κυβέρνηση Αναστασιάδη για προσπάθεια περικοπών και εφαρμογή μέτρων λιτότητας στην εκπαίδευση», αναφέρεται. Σύμφωνα με την οργάνωση «δεν έχουν περάσει ούτε 6 μήνες από τις δημόσιες δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων περί εξόδου από την κρίση, περί θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας αλλά και φυσικά περί succes stories κ.λπ., και με μια λιτή ανακοίνωση στις 2 Ιουλίου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοίνωσε την εφαρμογή νέου μνημονίου στην εκπαίδευση».

«Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτή τη φορά το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Αν δεν αποσυρθούν άμεσα όλες οι μνημονιακές προτάσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη, τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν ομαλά τον Σεπτέμβρη και η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά δική τους», προσθέτει.

Πηγή: Bussinessnews