Ένα πράγμα που αναζητούσε ο Στιβ Τζομπς σε κάθε υποψήφιο εργαζόμενο

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο ιδρυτής της Apple ένα πράγμα αναζητούσε από τους υποψηφίους: Πάθος.
Η ιδιοφυϊα και το ασυνήθιστο πάνε μαζί – ειδικά στην περίπτωση του Στιβ Τζομπς. Ακόμη και από τις πρώτες μέρες της Apple, ο ίδιος ήξερε ότι ήθελε να δημιουργήσει κάτι ιδιαίτερο, αλλά δεν ήξερε ποιος θα μπορούσε να τον βοηθήσει να μετατρέψει το όραμά του σε πραγματικότητα.

Ένα βίντεο από τη δεκαετία του ’80 ήρθε στο φως της δημοσιότητας και παρουσιάζει τον Τζομπς, σε νεαρή ηλικία, περιγράφοντας τα πρώτα λάθη που έκανε στην πρόσληψη υπαλλήλων, καθώς και το χαρακτηριστικό που θεωρούσε τελικά ότι χρειάζεται να έχει ένας υποψήφιος εργαζόμενος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο ιδρυτής της Apple ένα πράγμα αναζητούσε από τους υποψηφίους: Πάθος. Και ειδικότερα για την επίλυση των προβλημάτων.

Ο Τζομπς βρήκε τελικά αυτό που έψαχνε στον 32χρονο τότε Debi Coleman, με ένα MBA από το Στάνφορντ. Παρά το γεγονός ότι ο Coleman δεν έχει προηγούμενη εμπειρία στον τομέα της «κατασκευής», ο Τζομπς παραδέχεται στο βίντεο ότι «κανένας άλλος δεν θα μου έδινε αυτή την ευκαιρία να τρέξω αυτό το είδος της επιχείρησης».

Απόδειξη ότι ο Τζομπς ήξερε τι έκανε όταν αποφάσισε να σταματήσει την πρόσληψη επαγγελματιών είναι το γεγονός ότι μέχρι την ηλικία των 35 ετών ο Coleman ήταν ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της Apple.

Πηγή: fortunegreece.com