Εταιρεία δίνει απεριόριστες άδειες μετ’ αποδοχών στους υπαλλήλους της!

Ελάχιστο όριο και όχι μέγιστο τίθεται στις ημέρες που μπορούν να πάρουν άδεια οι εργαζόμενοι της χρηματιστηριακής εταιρείας FinnCap Group με έδρα το Λονδίνο. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να αποφευχθεί η επαγγελματική κόπωση.

Έπειτα από μία πολύ έντονη χρονιά για τις κεφαλαιαγορές και την πανδημία, οι τραπεζίτες, πωλητές και άλλου είδους προσωπικό της εταιρείας θα έχουν απεριοριόριστη άδεια μετ’ αποδοχών αρχής γενομένης από το 2022.

Συγκεκριμένα θα είναι υποχρεωμένοι να πάρουν άδεια τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων το χρόνο συν δύο ή τρεις ημέρες το τρίμηνο, σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο της FinnCap Group, Sam Smith.

«Δεν υπάρχει μέγιστο, υπάρχει ελάχιστο που θα πρέπει κανείς να πάρει», δήλωσε η ίδια. «Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τους ίδιους» τους εργαζόμενους, συμπλήρωσε.

Επιπλέον πρωτοβουλίες

Μάλιστα, η ίδια σημείωσε ότι εκτός των απεριόριστων αδειών η εταιρεία εφαρμόζει επιπλέον μέτρα, ώστε να ενθαρρύνει τους εργαζομένους της να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερες άδειες γίνεται. Στο πλαίσιο αυτό, ακολουθεί μία πολιτική, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να παίρνουν άδεια για μία σειρά από συγκεκριμένες δραστηριότητες που η εταιρεία έχει ξεχωρίσει: από ραντεβού στον κτηνίατρο για τα κατοικίδιά τους έως και ραντεβού για επισκευές στα σπίτια τους.

Εφόσον οι εργαζόμενοι έχουν κάποια από αυτές τις υποχρεώσεις, τότε θα παίρνουν άδεια μετ’ αποδοχών, η οποία ωστόσο δεν θα προσμετράται στο ελάχιστο των τεσσάρων εβδομάδων.

Η πρωτοβουλία αυτή εφαρμόστηκε σε μία περίοδο με πρωτοφανή επίπεδα κινητικότητας στις κεφαλαιαγορές και δουλειάς για τις χρηματιστηριακές εταιρείες.

«Το burnout δεν λύνεται με μία σύντομη άδεια δύο εβδομάδων. Λύνεται αλλάζοντας κατάλληλα τον τρόπο που δουλεύεις», τόνισε η Sam Smith.

 

*Φωτογραφία Αρχείου

Πηγή: moneyreview.gr