Καθιερώνεται το Σαββατοκύριακο των 2,5 ημερών

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν τη μετάβασή τους σε μια σχεδόν τετραήμερη εργάσιμη εβδομάδα, με την Παρασκευή από το μεσημέρι το Σάββατο και την Κυριακή να αποτελούν το νέο «Σαββατοκύριακο». Όλες κρατικές υπηρεσίες θα ακολουθούν το νέο πρόγραμμα από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Πρόκειται, σύμφωνα με τις αρχές, για την πρώτη χώρα που καθιερώνει ένα τέτοιο μέτρο με την εργάσιμη εβδομάδα να ξεκινά από τη Δευτέρα και να ολοκληρώνεται περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής. Συγκεκριμένα, το ωράριο εργασίας για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους έχει οριστεί από τις 7.30 π.μ. έως τις 3.30 μ.μ., με 8,5 ώρες εργασίας την ημέρα.

Την Παρασκευή ωστόσο η εργασία θα διαρκεί για μόλις 4,5 ώρες. Οι εργαζόμενοι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να επιλέξουν ευέλικτες επιλογές εργασίας ή εργασίας από το σπίτι. Το μεγαλύτερο Σαββατοκύριακο στοχεύει στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και στη βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Η Ομοσπονδιακή Αρχή για το Κυβερνητικό Ανθρώπινο Δυναμικό πρότεινε τη νέα εβδομάδα εργασίας μετά από ολοκληρωμένες μελέτες αξιολόγησης για τα πιθανά αποτελέσματα της εν λόγω κίνησης στην οικονομία, τους κοινωνικούς και οικογενειακούς δεσμούς και τη συνολική ευημερία των πολιτών.

 

*Φωτογραφία Αρχείου

Πηγή: lifo.gr