ΚΥΠΡΟΣ: Ψάχνουν και δεν βρίσκουν υπαλλήλους – «Δεν θέλουν να δουλέψουν», καταγγέλλουν οι επιχειρηματίες

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Aναψυχής (ΟΣΙΚΑ) εκφράζει έντονη δυσφορία και αγανάκτηση σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού σε όλες τις περιοχές της ελεύθερης Κύπρου.

Η ΟΣΙΚΑ, μέσω ανακοίνωσης του Προέδρου της Νεόφυτου Θρασυβούλου, απευθύνει έκκληση στην Υπουργό Εργασίας και στους αρμόδιους λειτουργούς να δώσουν λύσεις στο θέμα της εξεύρεσης προσωπικού, ώστε να μην κλείσουν επιχειρήσεις.

`Οπως αναφέρεται, από τον περασμένο Φλεβάρη η Ομοσπονδία είχε ξεκινήσει επαφές με την Υπουργό Εργασίας για το συγκεκριμένο θέμα στην παρουσία όλων των αρμοδίων λειτουργών. Η ΟΣΙΚΑ έκανε όλες τις ενέργειες που είχαν συμφωνήσει οι δύο πλευρές.

Όπως αναφέρει εφαρμόζει τις συλλογικές συμβάσεις που έχουν συμφωνηθεί με τις συντεχνίες, έγιναν οι συνεντεύξεις σε Πόλη Χρυσοχούς και Πάφο σε αρχικό στάδιο προσθέτοντας πως στις άλλες επαρχίες δεν κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος αλλά υπαλληλικό προσωπικό δεν βρέθηκε.

Επιπρόσθετα η ΟΣΙΚΑ σημειώνει πως μόλις και μετά βίας 3 – 4 άτομα προσλήφθηκαν σε κέντρα αναψυχής της πόλης και επαρχίας Πάφου, μιας και οι υπόλοιποι άνεργοι που εμφανίστηκαν στις συνεντεύξεις δεν είχαν διάθεση να εργαστούν σε κέντρα αναψυχής.

Ακόμη, προστίθεται στην ανακοίνωση, πέραν των 100 κέντρων αναψυχής στην Πάφο, μπήκαν στη διαδικασία να καταθέσουν φόρμες στα κατά τόπους γραφεία εργασίας για εξεύρεση προσωπικού και να συμμετάσχουν στις συνεντεύξεις.

Πηγή: Businessnews