Μασκ προς υπαλλήλους Twitter: Δουλέψετε εντατικά επί πολλές ώρες ή φύγετε – Το τελεσίγραφο

Μασκ προς υπαλλήλους Twitter: Δουλέψετε εντατικά επί πολλές ώρες ή φύγετε – Το τελεσίγραφο

Ή θα δουλέψετε «πολλές ώρες σε υψηλή ένταση» ή θα λάβετε «τρεις μήνες απόλυση» διαμηνύει ο νέος CEO του Twitter, Έλον Μασκ, μέσω ενός email του προς τους εναπομείναντες εργαζομένους της πλατφόρμας, απαιτώντας να υποστηρίξουν το όραμα του για το Twitter 2.0.

Το τελεσίγραφο προς όλη την εταιρεία, το οποίο δημοσιοποιεί το CNBC, έρχεται αφού ο Μασκ έχει ήδη απολύσει βασικά στελέχη του Twitter, τους μισούς υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης ενώ μείωσε τον αριθμό των εργολάβων που εργάζονται με την εταιρεία χωρίς προειδοποίηση. Αυτή την εβδομάδα, απέλυσε επίσης βετεράνους μηχανικούς στο Twitter αφού τον επέκριναν δημόσια.

Από τότε που ανέλαβε ο Μασκ στις 28 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε τις σαρωτικές αλλαγές που προγραμματίζει για το Twitter.

Ωστόσο, την πιο «επείγουσα» από όλες τις αλλαγές, την πιστοποίηση Twitter Blue, την ακύρωσε λίγο μετά την εφαρμογή της.

Η συνδρομητική υπηρεσία Blue με 7,99 δολάρια ανά μήνα επέτρεπε στους χρήστες να αποκτήσουν ένα μπλε σήμα που θα σήμαινε ότι ο λογαριασμός τους ήταν επαληθευμένος ή επίσημος.

Ένας ολόκληρος «στρατός» από μιμητές έσπευσαν να προμηθευτούν τα badges που «αποδείκνυαν» πως είναι οι επίσημοι λογαριασμοί από celebrities, εταιρείες, πολιτικούς, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δημοσίευσαν fake news μέσα από αυτά τα προφίλ.

Για παράδειγμα, λογαριασμός υποδύονταν την πολυεθνική εταιρεία φαρμάκων Eli Lilly, προκαλώντας μάλιστα σοβαρό πρόβλημα όταν έγραψε στο Twitter: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι η ινσουλίνη είναι δωρεάν τώρα». Το tweet παρέμεινε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για ώρες πριν διαγραφεί. Ο πραγματικός λογαριασμός της Eli Lilly έγραψε αργότερα στο Twitter: «Ζητούμε συγγνώμη από όσους έχουν λάβει ένα παραπλανητικό μήνυμα από έναν ψεύτικο λογαριασμό της Lilly».

Η τιμή της μετοχής της Eli Lilly έχασε απότομα μετά τη δημοσίευση του ψευδούς μηνύματος και η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις διαφημίσεις στο Twitter επ’ αόριστόν.

Ο Μασκ σχεδιάζει τώρα μια αλλαγμένη έκδοση του Twitter Blue Verified στις 29 Νοεμβρίου.

Ακολουθεί το πλήρες email που έστειλε ο Έλον Μασκ στους υπαλλήλους του Twitter την Τετάρτη:

Στο μέλλον, για να δημιουργήσουμε ένα πρωτοποριακό Twitter 2.0 και να πετύχουμε σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό κόσμο, θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά σκληροπυρηνικοί. Αυτό θα σημαίνει να δουλεύεις πολλές ώρες σε υψηλή ένταση. Μόνο εξαιρετικές επιδόσεις θα συνιστούν βαθμό επιτυχίας.

Το Twitter θα είναι επίσης πολύ πιο προσανατολισμένο στη μηχανική. Το management σχεδιασμού και προϊόντος θα εξακολουθήσει να είναι πολύ σημαντικά και να αναφέρονται σε εμένα, αλλά αυτοί που γράφουν εξαιρετικό κώδικα θα αποτελούν την πλειοψηφία της ομάδας μας και θα έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή.

Στην καρδιά του, το Twitter είναι μια εταιρεία λογισμικού και servers, οπότε νομίζω ότι αυτό είναι λογικό.

Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να γίνετε μέλος του νέου Twitter, κάντε κλικ στο ναι στον παρακάτω σύνδεσμο:

[σ.σ.: Ο σύνδεσμος έχει αφαιρεθεί]

Όποιος δεν το έχει κάνει μέχρι τις 17:00 ET αύριο (Πέμπτη) θα λάβει τρεις μήνες απόλυση.

Όποια απόφαση κι αν πάρετε, σας ευχαριστούμε για τις προσπάθειές σας να κάνετε το Twitter επιτυχημένο.

Έλον

Πηγή: insider.gr