Οδηγός λεωφορείου απολύθηκε μετά από 34 χρόνια λόγω … ύψους!

Χωρίς εργασία βρέθηκε έπειτα από 34 χρόνια μια Αγγλίδα οδηγός λεωφορείου, καθώς απολύθηκε από την εταιρία της, με την δικαιολογία ότι είναι πολύ κοντή για το όχημα.

Συγκεκριμένα, η Τρέισι Σκόουλς, η οποία εργαζόταν ως οδηγός στο Μάντσεστερ για πάνω από τρεις δεκαετίες, ειδοποιήθηκε τον περασμένο μήνα για την απόλυσή της.

Αυτή η εξέλιξη συνέβη καθώς η εταιρεία λεωφορείων που εργαζόταν, επανατοποθέτησε τους καθρέφτες στα οχήματά της, πράγμα που σημαίνει ότι το ύψος της Τρέισι δεν την ευνοούσε, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Τα αφεντικά της ισχυρίστηκαν ότι με αυτή την αλλαγή, η γυναίκα δεν είχε πλέον την ικανότητα να οδηγεί με ασφάλεια τα λεωφορεία και της πρόσφεραν μια άλλη εναλλακτική θέση στην εταιρεία, αλλά με λιγότερες ώρες και φυσικά με μικρότερο μισθό. Η 57χρονη γυναίκα απέρριψε την πρόταση και έλαβε ειδοποίηση με χρονικό περιθώριο 12 εβδομάδων.

“Είναι αποκαρδιωτικό. Είμαι χήρα με τρία παιδιά, έχω δάνειο για το σπίτι και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Ποτέ δεν χρειάστηκε να εμπλακώ με το σωματείο όλα αυτά τα χρόνια. Έλυνα πάντοτε μόνη μου αν είχα κάποιο πρόβλημα”, είπε η Τρέισι και συμπλήρωσε \”Για πολλά χρόνια μπορούσα να οδηγώ όλα τα λεωφορεία. Αλλά τώρα δεν υπάρχουν οχήματα που μπορώ να οδηγήσω. Είμαι έκπληκτη που πάνε να με ξεφορτωθούν έπειτα από 34 χρόνια. Λατρεύω τη δουλειά μου και δεν θέλω να τη χάσω”.

Η Τρέισι ετοιμάζεται να δώσει τον αγώνα της και δεν είναι μόνη, καθώς έχουν μαζευτεί παραπάνω από 1.700 υπογραφές υποστήριξης από συναδέλφους της.

Πηγή: eurohoops.gr