Όλα τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν λόγω των αυξημένων κρουσμάτων – Κύπρος

Οριζόντια μέτρα σε όλη την Κύπρο που αλλάζουν εκ νέου την καθημερινότητα των πολιτών έναντι της διαπίστωσης ότι ο ιός βρίσκεται σε ολόκληρη την επικράτεια του νησιού ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ανάμεσα σε άλλα

Τα υφιστάμενα μέτρα που ισχύουν σήμερα παρατείνονται και ενισχύονται ως εξής από Παρασκευή 11/12 στις 06:00:

-Αναστέλλεται η λειτουργία των mall και των μεγάλων καταστημάτων πέραν των 500 τετραγωνικών μέτρων. Τα υπερκαταστήματα, πολυκαταστήματα και τα μεγάλα καταστήματα πέραν των 500 τ.μ. (εξαιρείται το λιανεμπόριο τροφίμων, δηλαδή οι υπεραγορές) θα λειτουργούν με τήρηση του μέτρου του 1 ατόμου προς 10 τ.μ. και με πλαφόν στον αριθμό πελατών.

Αναστέλλεται η λειτουργία των χώρων εστίασης με εξαίρεση όσες επιχειρήσεις προσφέρουν delivery και take away. Σημειώνεται ότι το take away τελειώνει στις 21.00 εξαιτίας του περιορισμού στη μετακίνηση. Οι χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων δύνανται να λειτουργούν μέχρι τις 9 το βράδυ μόνο για εξυπηρέτηση των προσώπων που διανυκτερεύουν

-Τερματίζονται οι εκκλησιασμοί στην παρουσία πιστών με εξαίρεση γάμους, βαφτίσεις, κηδείες που επιτρέπεται η παρουσία μέχρι 10 ατόμων.

-Από την προσεχή Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, η φοίτηση στα δημοσία και ιδιωτικά Λύκεια, Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα θα γίνεται με εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους. Παράλληλα, πέραν από την αναστολή των αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων για άτομα κάτω των 18 η οποία παραμένει, αναστέλλεται η λειτουργία των φροντιστηρίων.

Πηγή: alphanews.live