Τέθηκε σε διαθεσιμότητα επειδή σταμάτησε το τρένο για να πάρει … γιαούρτι!

Ο μηχανοδηγός τρένου στο Πακιστάν τέθηκε σε διαθεσιμότητα, από τον υπουργό Σιδηροδρόμων Αζάμ Καν Σουάτι επειδή σταμάτησε την αμαξοστοιχία στην μέση της διαδρομής για να πάει να αγοράσει γιαούρτι.

Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον βοηθό του μηχαοδηγού να αγοράζει γιαούρτι από πάγκο στον δρόμο προτού επιβιβαστεί και πάλι στον συρμό. Μάλιστα ο υπουργός έθεσε σε διαθεσιμότητα και τον βοηθό ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε είπε ότι «Δεν θα ανεχτώ τέτοιου είδους συμπεριφορές στο μέλλον επιτρέποντας στον καθένα να κάνει χρήση εθνικών περουσιακών στοιχείων για προσωπική χρήση».

Το περιστατικό έφερε ξανά στην επιφάνεια ερωτήματα για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών στο Πακιστάν, όπου συχνά σημειώνονται ατυχήματα.

«Όταν κάποιος σταματάει ένα τρένο στο μέσον του σιδηροδρόμου, τίθεται θέμα ασφάλειας. Η ασφάλεια είναι προτεραιότητά μας. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τίποτα που να την διακυβεύει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου σιδηροδρομικών Μεταφορών Σιγέντ Ιτζάζ-ουλ-Χάσαν Σαχ.

Η αμαξοστοιχία εκτελούσε δρομολόγιο μεταξύ δύο μεγάλων πόλεων του Πακιστάν, της Λαχώρης, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, και του Καράτσι, στο νότιο.

Αξιωματούχος του σιδηροδρομικού δικτύου, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, παραδέχθηκε ότι περιστατικά αυτού του είδους δεν σπανίζουν στη χώρα, όπου το σύστημα εποπτείας είναι συχνά ελλειμματικό.

Να σημειωθεί ότι από 1η Δεκεμβρίου οι Πακιστανικοί Σιδηρόδρομοι, απαγόρευσαν σε όλους τους μηχανοδηγούς και τους βοηθούς τους να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα εν ώρα εργασίας.

Απαγορεύεται να βγάζουν σέλφι, να βιντεοσκοπούν ή να στέλνουν μηνύματα ανεξάρτητα να εργάζονται σε επιβατικούς ή εμπορικούς συρμούς.

Μάλιστα οι επικεφαλής τμημάτων έχουν λάβει σαφείς οδηγίες να παρακολουθούν τα μέλη του πληρώματος μιας αμαξοστοιχίας, ιδιαίτερα τους μηχανοδηγούς και τους βοηθούς τους, επιβάλλοντας ποινές σε περίπτωση που αψηφούν τις εντολές.

*Φωτογραφία Αρχείου

Πηγή: huffingtonpost.gr