«Βιογραφικό με ολόσωμη φωτογραφία με μαγιό»: Σάλος με σεξιστική αγγελία για ρεσεψιονίστ

«Βιογραφικό με ολόσωμη φωτογραφία με μαγιό»: Σάλος με σεξιστική αγγελία για ρεσεψιονίστ

Το υπουργείο Εργασίας της Ιταλίας ερευνά μια σεξιστική αγγελία για ρεσεψιονίστ που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη γειτονική χώρα.

 

Σε καταχώρηση μιας εταιρείας από τη Νάπολη, οι εργοδότες αναζητούσαν μια γυναίκα κάτω των 30 ετών που εκτός από τα διαπιστευτήρια της για τις σπουδές και τις δεξιότητές της θα έπρεπε να επισυνάψει στο βιογραφικό της και μία ολόσωμη φωτογραφία της με μαγιό.

 

Η αγγελία ανέφερε πως οι υποψήφιες θα έπρεπε να μην είναι σε καμία περίπτωση άνω των 30 ετών, να μιλούν άπταιστα αγγλικά, να έχουν δικό τους αυτοκίνητο και να διαθέτουν «φωτεινό χαρακτήρα και ελκυστική εμφάνιση».

 

«Σας ζητούμε να μας στείλετε μια ολόσωμη φωτογραφία με μαγιό, ή κάτι παρόμοιο», σημειωνόταν χαρακτηριστικά στην αγγελία για την θέση εργασίας με μισθό 500 ευρώ. Η επίμαχη απαίτηση αποσύρθηκε αργότερα από την καταχώρηση αλλά στα social media οι χρήστες είχαν προλάβει να την απαθανατίσουν σε screenshot που διαδόθηκαν και προκάλεσαν αντιδράσεις σε ανώτατο, θεσμικό επίπεδο.

 

 

 

«Τι αλλόκοτη αγγελία», σχολίασε η σύμβουλος εργασίας Chiara Marciani. «Είναι σκανδαλώδες για πολλούς λόγους – ξεκινώντας από την αναζήτηση γυναίκας κάτω των τριάντα ετών και τον μισθό που είναι παράλογα ανεπαρκής για την δέσμευση και τις αρμοδιότητες».

 

Η εταιρεία με έδρα τη Νάπολη δικαιολογήθηκε εκ των υστέρων στα ιταλικά ΜΜΕ, αναγνωρίζοντας πως η απαίτηση για φωτογραφία με μαγιό ήταν όντως «απρεπής», αποδίδοντας τη δημοσίευση στην «αφηρημάδα» ενός «υπαλλήλου χωρίς εμπειρία» που υποτίθεται πως συνέταξε την αγγελία.

 

Ο υπουργός Εργασίας της χώρας, Andrea Orlando, ζήτησε η υπόθεση να διερευνηθεί.

 

Πηγή: Lifo.gr