Ζητείται ερημίτης, θρήσκος, που θέλει να γνωρίζει κόσμο

Είστε ιδεολόγος, θρήσκος και σας αρέσει να συναντάτε κόσμο; Αν ναι, τότε είστε ο άνθρωπος που ψάχνουν στο Σόλοθουρν μέσω μίας από τις πιο περίεργες αγγελίες που έχουν δημοσιευθεί ποτέ.

Ετσι περιέγραφε αυτή την ασυνήθιστη θέση εργασίας η εβδομαδιαία εφημερίδα «Katholisches Kirchenblatt» της Ελβετίας, όπως γράφει η Wall Street Journal. Πρόκειται για αγγελία που έβαλε ο δήμος αυτής της μικρής πόλης στις Αλπεις, όπου δεν ψάχνουν δημόσιο υπάλληλο ή παππά. Ψάχνουν ερημίτη!

Το ερημητήριο της πόλης, χτισμένο σε ένα εντυπωσιακό φαράγγι, παραμένει άδειο από το Μάρτιο όταν ο τελευταίος κάτοικός του- η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε τη θέση από το 1442- παραιτήθηκε έπειτα από πέντε χρόνια. Ποιο ήταν το πρόβλημά της; Ο κόσμος. Οι συνεχείς επισκέψεις τουριστών στο ερημητήριο και το γειτονικό εκκλησάκι ξεπέρασαν τα όρια ανοχής της και για αυτό εγκατέλειψε τη θέση.

Λογικό είναι λοιπόν το γεγονός ότι πλέον ψάχνουν για κάποιον που θα θέλει να έρχεται σε επαφή με κόσμο. «Πέρα από τις υπηρεσίες του διαχειριστή και του νεωκόρου, οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις είναι και η συνύπαρξη με πολλούς επισκέπτες», προειδοποιεί η αγγελία.

Μέχρι τώρα οι αρχές της πόλης έχει δεχθεί 119 αιτήσεις για τη θέση. Δουλειά η οποία έχει μισθό 1.115 ευρώ, ενώ βέβαια παρέχεται και δωρεάν διαμονή στο ερημητήριο.