Ζητείται προπονητής στην Εθνική Ομάδα του Τζιμπουτί

Μόνο… δελεαστική δεν την λες την ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Τζιμπουτί, για το άνοιγμα της θέσης του ομοσπονδιακού προπονητή.

Η χώρα της Αφρικής ψάχνει για νέο προπονητή στο αντιπροσωπευτικό της συγκρότημα, το οποίο αυτή τη περίοδο έχει υπηρεσιακό προπονητή.

Και η ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση με όλα τα διαδικαστικά που πρέπει να ακολουθηθούν από τους υποψήφιους που θα δηλώσουν ενδιαφέρον για να αναλάβουν την εθνική ομάδα.

Μόνο που μέσα στα διαδικαστικά υπάρχει και μια σημαντική λεπτομέρεια. Ο υποψήφιος προπονητής θα πρέπει να… πληρώσει περίπου 200 αμερικανικά δολάρια, προκειμένου να «εξεταστεί ο φάκελος υποψηφιότητάς του».

Τα 200 αμερικανικά δολάρια μεταφράζονται σε περίπου 35.000 φράγκα (εθνικό νόμισμα) όταν ο χαμηλότερος μηνιαίος μισθός στη χώρα κυμαίνεται λίγο κάτω από τις 60.000 φράγκα.

Ποσό… απαγορευτικό τουλάχιστον για προπονητή από την χώρα, η οποία είναι και μία από τις χειρότερες στον κόσμο βάσει της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA. Στις 210 χώρες-μέλη της παγκόσμιας ομοσπονδίας, βρίσκεται στο Νο192 και από την Αφρική ξεπερνά μόνο την Σομαλία, τις Σεϋχέλλες και την Ερυθραία.

 

Πηγή: gazzetta.gr