Η Ανατρεπτική Συνέντευξη Εργασίας της Άννας

Η Άννα πήγε για μια συνέντευξη εργασίας σε μια εταιρεία που έψαχνε να προσλάβει ένα νέο υπάλληλο για τη διαχείριση του λογαριασμού της στο Instagram. Όταν έφτασε στη συνέντευξη, έμεινε έκπληκτη με τον τρόπο που έγιναν τα πράγματα.

Ο εργοδότης της εταιρείας ξεκίνησε τη συνέντευξη με μια απλή ερώτηση: “Πες μας για τον εαυτό σου και γιατί θες να δουλέψεις μαζί μας;”. Η Άννα απάντησε με αυτοπεποίθηση και εξήγησε ότι είχε πολλή εμπειρία στη διαχείριση λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι θα ήθελε να δουλέψει στην εταιρεία γιατί θεωρούσε ότι είχε πολλά να προσφέρει.

Αλλά τότε, ο εργοδότης της έκανε μια ανατρεπτική ερώτηση: “Αν ήσουν ένας σούπερ ήρωας, ποιος θα ήθελες να είσαι και γιατί;”.

Η Άννα έμεινε έκπληκτη με αυτήν την ερώτηση και αναρωτήθηκε τι σχέση είχε αυτό με τη θέση εργασίας που έψαχνε. Αλλά στη συνέχεια, σκέφτηκε για λίγο και απάντησε: “Θα ήθελα να είμαι ο Batman, γιατί έχει πολλά gadgets και μπορεί να σώσει τον κόσμο από τους κακούς!”.

Αν και η απάντηση της Άννας ήταν απρόσμενη, ο εργοδότης της εταιρείας εντυπωσιάστηκε από τη διάθεση της να σκεφτεί out of the box και να αντιμετωπίσει μια αναπάντεχη ερώτηση. Η συνέντευξη συνεχίστηκε με μεγαλύτερη ευκολία και η Άννα κατάφερε να αποκτήσει τη θέση εργασίας που επιθυμούσε.